Activiteiten

De vakantie wordt afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Wilt u het rustig aan doen? U kunt zich altijd terugtrekken, het huis is ruim genoeg. Wilt u erop uit? Dan zult u zich niet vervelen.

 

Nadat u de vakantie geboekt heeft zullen we persoonlijk contact met u opnemen om te informeren waar uw interesses liggen. Daarnaast informeren zij bij de VVV naar lokale activiteiten die tijdens uw verblijf plaatsvinden. Op basis hiervan zullen zij een activiteitenlijst voor u samenstellen. Deze ontvangt u ruim voor de vakantie per post. Dan kan de vakantiepret al beginnen!

Hieronder een greep uit de vele mogelijke activiteiten die u kunt ondernemen.

Uitstapjes naar omliggende dorpjes en steden

Bezoek diverse steden en dorpen; Avignon dat beroemd is om de Pont du Gard, fotogeniek Gordes, Vaison-la-Romaine met haar vele archeologische opgravingen en Marseille, de oudste stad van Frankrijk. 

Abdij de Sénanque

Een culturele parel vlakbij Gordes (dit combineren we in veel gevallen) die wij van harte kunnen aanraden. Deze cisterciënzer abdij werd in de twaalfde eeuw gebouwd en is vandaag de dag nog steeds in gebruik door monniken. Het is mogelijk om de diensten in hun kapel of kloosterkerk te bezoeken, ons verblijf is op kleine afstand hiervandaan.

Spelletjes spelen

In het huis zijn vele spelletjes aanwezig zoals sjoelen, jeu de boules, en kaarten om bijvoorbeeld te bridgen. U kunt in de sfeervolle woonkamer zitten of heerlijk buiten in de tuin. Daarnaast is er een uitgebreide collectie boeken en documentaires te vinden in de studeerkamer. Installeer uzelf met een boek op de bank bij de open haard.

Wijnproeverij

Het dorp waar we verblijven, Gigondas, heeft een eigen appellation contrôlée waar de wijnboeren (meer dan 150) heel trots op zijn. Onze buurman Jean-Baptiste is een bekende wijnboer uit het dorp. Bij de maaltijden schenken wij vaak zijn wijn. Hij kan ons een rondleiding geven en diverse wijnen laten proeven.

Franse platteland

 Wandelen door de Dentelles, picknicken aan de rivier de Ouvèze een bezoekje aan de Mont Ventoux, Gorges du Verdon, de bronnen van Fontaine de Vaucluse.

Of simpelweg genieten van het Franse platteland met uitgestrekte lavendelvelden en wijngaarden. 

Siësta houden

Heerlijk siësta houden na de huisgemaakte lunch. Zoals de Fransen het zelf ook graag doen. In slaap vallen bij het geluid van het kabbelende fonteintje of het kerkklokje in de verte. Zo kom je even helemaal tot rust.      La Bonne Vie.

Franse keuken

''Wij proberen u iedere dag weer te verrassen met de lekkerste gerechten bereid met streekproducten.'' Tanneke heeft op de culinaire vakschool gezeten en is thuis in zowel de Nederlandse als de Franse keuken. Ze weet als geen ander hoe een Provençaalse daube of ratatouille te bereiden. Vindt u het zelf ook leuk om te helpen met koken? Wij vinden het erg leuk om samen te koken.

Bezoek aan de lokale markt

Bezoek een van de vele gezellige markten uit de omgeving. Maak kennis met de heerlijkste streekproducten zoals olijven, kruiden, de Franse kazen. Of bezoek een van de vele brocantes en verbaas je over al het prachtige Franse antiek. 

Festival, concert of opera

Gedurende het hele jaar worden er veel concerten en festiviteiten georganiseerd. Denk hierbij aan het wijnoogst feest in september, kersenfeest in juni en Vaison Danses dat in het beroemde openluchttheather in Vaison-la-Romaine georganiseerd wordt. Tanneke en Dominique informeren iedere reis naar nieuwe bezienswaardigheden voor u.

Oefenen met de iPad

Vakantie vieren én beter met uw tablet leren omgaan. Dat kan! Neem uw tablet mee op vakantie en krijg op een ontspannen manier 1-op-1 uitleg over het gebruik en de mogelijkheden van een tablet. Aan het einde van de vakantie kunt u de vakantiefoto's zelf naar uw kinderen of kleinkinderen sturen.

Bezoek aan lokale imker

De imker in Valréas is één van de grootste imkers uit de omgeving en toevallig een goede bekende van ons. Hij kan ons een kijkje geven in de bijenkassen en tijdens een rondleiding laat hij alle fases van de productie van lavendelhoning zien. Natuurlijk mag honingproeven daar niet aan ontbreken!

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de activiteiten? Of wilt u specifieke activiteiten aanvragen zoals wandeltochten? Neemt u dan gerust contact op. Tanneke en Dominique staan direct in contact met de plaatselijke VVV en denken graag met u mee.

Ook zin in vakantie gekregen?

Bent u enthousiast geworden? Bekijk dan nu direct onze vertrekdata en beschikbaarheid voor 2018. 

Klantenservice
Contact

Maijweg 68

5211 AD 's-Hertogenbosch

Mail ons: vivrevakanties@gmail.com

Bel ons 0624123564

(09:00 - 21:00 bereikbaar)

KvK ; TAN / Vivrevakanties17258589

Vragen of boekingen? Bel naar 06-24123564
Vivre Vakanties © 2019