✓ Kleine groepen (max. 6 gasten)
✓ Van A tot Z persoonlijk begeleid
✓ Culinair & Culturele uitstapjes

Provence, Zuid-Frankrijk

Vanaf €1420 p.p.

Een streek voor levensgenieters

Wat maakt de Provence zo bijzonder en geliefd? De schoonheid en afwisseling van het landschap, historische steden, levendige dorpjes met gezellige pleintjes en terrasjes beschaduwd door platanen, markten met de kleuren en smaken van Zuid-Frankrijk, de Mont Ventoux, Gorge du Verdon en de Luberon met zijn okeren bergruggen.

Het verblijf

U verblijft in een authentiek Provençaals huis met een buitengewoon prachtige tuin en zwembad. Een huis waar wij trots op zijn! U heeft beschikking over een eigen sfeervol ingerichte slaapkamer met ruime bedden. Het huis is omgeven door wijngaarden en ligt aan de voet van de bergrug de Dentelles de Montmirail. Het huis is van alle gemakken voorzien zoals WIFI, een haard en comfortabele hoge ligstoelen. Er is voldoende ruimte om uw eigen gang te gaan. 

Reisgezelschap

Wij reizen met kleine groepen van max. 6 gasten en min. 2 reisbegeleiders. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. 

Het weer

De Provence kent het heerlijke mediterrane klimaat ;

Het voorjaar dat zich al in februari aankondigt met de bloeiende amandelbomen,  de mimosa en een verwarmende voorjaarszon.

De heerlijk zachte temperaturen in het najaar waardoor u soms nog tot in november buiten kunt eten.

De seizoenen

De Provence kenmerkt zich door de warme zomers en milde winters. De Provence heeft gemiddeld meer dan 2760 zonuren en minder dan 80 regendagen per jaar. Hierdoor is de Provence het gehele jaar door een heerlijke plek om te zijn. De ontluikende natuur in het voorjaar, de zwoele zomeravonden en lavendel, het landschap dat zich een waar kleurenpalet vormt in de herfst en de zachte winterzon van december t/m februari.

Praktisch

U reist met  ervaren gidsen die de streek goed kennen 

 Hierdoor weten zij de leukste geheime plekjes, de mooiste dorpjes, de meest bijzondere restaurants en ongerepte natuur te vinden! 

Rijke geschiedenis

Tijdens de vakantie zal u vaak herinnerd worden aan de rijke geschiedenis die de Provence bezit. Rond 500 v. Chr. zetten de Grieken voet aan land die o.a. Marseille, de oudste stad van Frankrijk, stichtten en de wijnbouw en olijventeelt meebrachten.

Daarna kwamen de Romeinen die hun sporen achter lieten in de vorm van aquaducten (pont du Gard) en amphitheaters (bijv. in Orange, Vaison-la-Romaine).

En niet te vergeten; Willem van Oranje is er een tijdje neergestreken, die een tijdje aan het hoofd stond van het vorstendom Orange. Dit zijn allemaal bijzondere plekken die we tijdens uw verblijf kunnen bezoeken.

 

Na meer dan 30 jaar vakanties in deze omgeving weten Tanneke en Dominique u de mooiste plekken te laten zien en u er alles over te vertellen. Gaat u liever zelfstandig op pad? Wij geven u een kaart mee met alle bezienswaardigheden uit de omgeving.

Vervoer
Al onze reizen zijn vliegreizen. Wij werken alleen maar met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Air France; maatschappijen met een uitstekende reputatie als het gaat om betrouwbaarheid, veiligheid en service.
Wij vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven Airport en vliegen altijd naar Marseille Airport.
Op Marseille wordt u opgehaald met een busje of stationcar en is het nog een klein stukje rijden naar onze plaats van bestemming.
Tijdens onze uitstapjes maken wij altijd gebruik van ons eigen vervoer, er staan altijd twee auto's voor de deur die we kunnen gebruiken voor excursies maar ook bijvoorbeeld om even boodschappen te doen, een aperitief ergens te drinken of een markt te bezoeken.
Uit-en thuisservice
Een zorgeloze start van uw vakantie is fijn. Heeft u geen vervoer van en naar het vliegveld in Nederland? Wij bieden een uit-en thuisservice voor een vriendelijke prijs met onze eigen chauffeurs. Waar in Nederland u ook woont. Wij komen u thuis halen en brengen. Geen gesjouw met bagage. 
0 - 50km naar het vliegveld €50,-
51 - 100km naar het vliegveld €100
101 - 150km naar het vliegveld €150,-
>150km naar het vliegveld €200
Tijdens onze uitstapjes maken wij altijd gebruik van ons eigen vervoer, er staan altijd twee auto's voor de deur die we kunnen gebruiken voor excursies maar ook bijvoorbeeld om even boodschappen te doen, een aperitief ergens te drinken of een markt te bezoeken.

Zij gingen u voor...

De vakantie in het kort...

Pas de

Soucis

Mevr. de Seriere

uit Naarden 

Gast Vivre Vakanties

''Het was een heerlijke vakantie in een hele bijzondere omgeving. We hadden een goede chauffeur die veilig reed. De vakantie was tot in de puntjes verzorgd, Tanneke kookte iedere dag weer zalig. Altijd eerst een aperitief om vervolgens lang te tafelen met elkaar. Het leukste was misschien nog de avond dat we gebarbecued hebben of gepicknickt in de schaduw aan de rivier.''

Mevr. Ammerlaan

uit Wierden 

Gast Vivre Vakanties

''Ik had het gevoel dat ik met mijn dochter en kleindochter op vakantie was! 
Zo vertrouwd en gezellig. En ik was wel 3 kilo aangekomen toen ik me thuis woog, vanwege alle lekkere wijnen met bijbehorende hapjes, en Franse gerechten.
We hebben veel tochtjes gemaakt in de Provence. Het was 39 graden C. dus konden we ook verkoeling zoeken in een riviertje.
Het was alles bij elkaar echt voor herhaling vatbaar.''

Mevr. Ghijs

uit Amsterdam 

Gast Vivre Vakanties

 ''Het was prachtig om 's avonds de zon te zien ondergaan vanaf het balkon. Ik reis meestal met mijn kinderen of een vriendin maar heb dit keer besloten om in mijn eentje mee te gaan met Vivre Vakanties. In de ochtend gingen we op excursie, in de middag een warme lunch en vervolgens siesta. Één avond hebben we gezellig samen  'Gone with the wind' gekeken. Het leukste vond ik de bezoekjes aan de markt en alle leuke en smakelijke aankopen die we daar gedaan hebben.''

Klantenservice
Contact

Maijweg 68

5211 AD 's-Hertogenbosch

Mail ons: vivrevakanties@gmail.com

Bel ons 0624123564

(09:00 - 21:00 bereikbaar)

KvK ; TAN / Vivrevakanties17258589

Vragen of boekingen? Bel naar 06-24123564
Vivre Vakanties © 2019