Kerst vieren in de Provence

Met wie viert u kerst dit jaar? Vivre Vakanties organiseert een kerstreis geheel in Franse stijl. Verblijf in een gezellig Provençaals huis op het platteland in Zuid-Frankrijk. Deze hele week staat helemaal in het thema van de feestdagen. We gaan naar de Franse kerstmarkt, koken een 5-gangen kerstdiner, drinken wijn bij de openhaard en versieren de kerstboom.
1/18
Bonne fête de Noël; prettige kerstdagen!
 

Wie  aan Zuid-Frankrijk denkt niet zo snel aan kerst. Maar ook hier wordt het kerstfeest, ook wel Noël in het Frans, goed gevierd. De dorpen zijn versierd met kerstlichtjes en er zijn veel gezellige kerstmarkten te vinden waaronder in Vaison-la-Romaine, Gordes en Avignon. Het landschap heeft in deze tijd prachtige winterse kleuren. Kerst in de Provence betekent voor de brandende openhaard zitten, uitgebreid Frans dineren en bezoekjes aan plaatselijke kerstfeesten en musea. Maar bovendien betekent het samenzijn.

 

De Provence kent zachte winters en is hierdoor een fijne plek om te zijn met kerst. De streek kent een unieke schoonheid met een afwisselend landschap dat nooit verveelt. Provençaalse boerderijen, olijfbomen, glooiende wijngaarden, de besneeuwde Mont Ventoux en de Luberon met zijn okeren bergruggen.

De activiteiten

Tijdens deze 8-daagse reis bezoeken we de gezelligste dorpjes met kerstmarkten, bezoeken we diverse musea, versieren we de kerstboom en koken we dagelijks vers Frans eten. Typerend voor kerst in de Provence zijn Santons; kerstpoppetjes van klei die door jong en oud met de hand worden geschilderd. 

Er wordt dagelijks 'tijd voor jezelf' ingepland om te wandelen in de najaarszon, te schilderen, te rusten of om een leuke film of documentaire te kijken voor de openhaard. 

Iedere dag kunt u rond 13:00 aanschuiven voor de lunch en rond 19:00 voor het diner. Wij koken (Tanneke heeft de culinaire vakschool gevolgd) dagelijks 3-gangen vers met streekproducten en schenken de beste lokale wijn en likeur.

Verder kunt u diverse wandelingen maken in de omgeving of markten, musea en plaatsen als Avignon, Gordes en Vaison-la-Romaine bezoeken. U kunt aansluiten bij onze georganiseerde 'winterse' uitstapjes, of uw eigen gang gaan. De activiteiten worden in overleg met u en de andere gasten samengesteld. 

Het verblijf

U verblijft in een eigen slaapkamer o.b.v. all-inclusive in een prachtig authentiek Frans huis dat van alle gemakken voorzien is. Er is een openhaard, WIFI, veel diverse zithoeken waar u uw gang kan gaan en een grote tuin waar we nog regelmatig buiten eten of koffie drinken als de zon schijnt. U verblijft in een zeer ontspannende omgeving, u bent omringd met natuur en het dorp ademt geschiedenis.

Wat kunt u verwachten?

U kunt een zeer gezellige en heerlijk ontspannen en culinaire week verwachten met goed gezelschap. Alles wordt voor u verzorgd, u hoeft alleen uw koffer te pakken.

Vervoer

U vliegt vanaf Schiphol naar Marseille. Daar wordt u door ons opgehaald en dan is het nog een uur rijden naar het huis. Wij brengen u natuurlijk ook weer terug naar het vliegveld. En er staan altijd 2 auto's voor onze deur dus we zijn flexibel met het maken van uitstapjes.

Al onze reizen zijn inclusief:
  • Heen en terugvlucht van Schiphol of Eindhoven naar Marseille (vliegtijd 2 uur, eventueel begeleiding mogelijk)
  • Verblijf eigen kamer
  • O.b.v. all inclusive (ontbijt, lunch, diner. Snacks en lokale drankjes in het huis) 
  • Vervoer van en naar Marseille Airport
  • Wijnproeverij 
  • Excursies en uitstapjes

Al onze reizen zijn exclusief:

  • Uit-en thuisservice in Nederland (dit verzorgen wij zelf tegen kleine meerprijs)

  • Persoonlijke uitgaven (zoals aankopen op de markt, koffie op terrasjes en het vliegveld e.d.)

  • Reis- en annuleringsverzekering

 

 

Bijzonderheden:

*Het is mogelijk om tijdens de vakantie zelf iets in te brengen. Vindt u het bijvoorbeeld leuk om te helpen met koken? Of wilt u een spelletjesavond organiseren? Dit is mogelijk in overleg.

De reis samengevat

Klimaat: Mediterraans         (zachte winters)

8 dagen

Zonuren: >2760 per jaar

Reisdata:

16 december t/m 23 december  

 

Prijs: €1540 p.p. 2-persoonskamer (€1690 voor 1-persoonskamer)

O.b.v. All-inclusive

Gasten: min. 3 - max. 6 personen

Begeleiders: Tanneke, Dominique

Vraag gratis een reis offerte aan!

Bent u enthousiast geworden? Vraag dan gemakkelijk en vrijblijvend een persoonlijke offerte aan. Binnen 48 uur ontvangt u deze per e-mail of thuis.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over deze vakantie? Bel dan naar 06-37373564 of stuur een bericht via onderstaande.

''Na mee dan 30 jaar vakanties weten wij het gehele jaar door de mooiste plekken in de Provence te vinden!''

Klantenservice
Contact

Maijweg 68

5211 AD 's-Hertogenbosch

Mail ons: vivrevakanties@gmail.com

Bel ons 0624123564

(09:00 - 21:00 bereikbaar)

KvK ; TAN / Vivrevakanties17258589

Vragen of boekingen? Bel naar 06-24123564
Vivre Vakanties © 2019