Themaweek: Schilderachtig La Provence

Ontdek de meest schilderachtige plekken tijdens deze 8-daagse vakantie. Een heerlijk ontspannen week vol inspiratie zoals de groten Van Gogh en Cézanne die hier ook vonden.
1/26
Een streek voor kunstliefhebbers

Niet voor niets was de Provence de plek voor inspiratie voor grote schilders als Van Gogh en Cézanne. De streek kent een unieke schoonheid met een afwisselend landschap dat nooit verveelt. Provençaalse boerderijen, lavendelvelden, levendige dorpjes met gezellige pleintjes beschaduwd door platanen, olijfbomen, markten met de kleuren en smaken van Zuid-Frankrijk, de Mont Ventoux, Gorge du Verdon en de Luberon met zijn okeren bergruggen.

"De hele toekomst van de "art nouveau" ligt in Zuid-Frankrijk"  Vincent Van Gogh, 1888 

De activiteiten

Tijdens de 8-daagse reis bezoeken we de fraaiste uitzichten. Denk aan oneindige lavendelvelden die bloeien in juni, pittoreske dorpjes, de kraakheldere rivier de Ouvèze, de kartelige bergrug de Dentelles(betekent in het Frans letterlijk: kantwerk), de blikkenvanger Mont Ventoux en natuurlijk de glooiende wijngaarden. 

Er wordt dagelijks creatieve tijd ingepland om te schilderen/beeldhouwen/etc. Wij hebben 6 bijzondere locaties geselecteerd. Sommige van deze locaties liggen op loopafstand van het huis en sommige locaties zullen we met onze auto's bezoeken. We nemen altijd genoeg stoelen en kussens, schildermaterialen en een gevulde picknickmand mee. Hoogtepunt: schilder midden in de wijgaarden bij de wijnboer.

Iedere dag kunt u om 13:00 aanschuiven in de tuin voor de lunch en om 19:00 voor het diner. Wij koken (Tanneke heeft de culinaire vakschool gevolgd) dagelijks 3-gangen vers met streekproducten en schenken lokale wijn en likeur.

Verder kunt u diverse markten, musea en plaatsen als Avignon, Marseille en Vaison-la-Romaine bezoeken. U kunt aansluiten bij onze georganiseerde uitstapjes, of lekker uw eigen gang gaan.

Het verblijf

U verblijft in een eigen slaapkamer o.b.v. all-inclusive in een prachtig authentiek familiehuis dat al meer dan 30 jaar in de familie is. Het huis ligt aan de rand van Gigondas, een prachtig dorpje dat befaamd is om de wijn (en dus omringd met wijngaarden). Vanuit de grote tuin en vanaf ons terras heeft u een bijzonder mooi uitzicht over de Rhône. U verblijft in een zeer inspirerende omgeving, u bent omringd met natuur en het dorp ademt geschiedenis.

Voor wie?

Deze thema week is voor 50-plussers die zelfstandig kunnen schilderen en die het leuk vinden om met een klein groepje (max. 5 personen) volledig verzorgd te verblijven in één van de mooiste stukjes Zuid-Frankrijk.

Wat kunt u verwachten?

U kunt een zeer inspirerende en heerlijk ontspannen en culinaire week verwachten. Alles wordt voor u verzorgd, u hoeft alleen uw koffer te pakken.

Vervoer

U vliegt vanaf Schiphol of Eindhoven naar Marseille. Daar wordt u door ons opgehaald en dan is het nog een uurtje rijden naar het huis. Wij brengen u natuurlijk ook weer terug naar het vliegveld. En er staan altijd 2 auto's voor onze deur dus we zijn flexibel met het maken van uitstapjes.

 

Bijzonderheden:

-U kunt uw eigen schildermaterialen vanuit Nederland meenemen, wij gaan zelf met de auto en kunnen deze voor u meenemen en terugbrengen.

-Het is mogelijk op i.p.v. te vliegen mee te rijden met ons vanuit Nederland (12 uur, rijden totaal met overnachting halverwege)

Al onze reizen zijn inclusief:
 • Heen en terugvlucht van Schiphol of Eindhoven naar Marseille (vliegtijd 2 uur, eventueel begeleiding mogelijk)
 • Verblijf eigen kamer
 • O.b.v. all inclusive (ontbijt, lunch, diner. Snacks en lokale drankjes in het huis) 
 • Vervoer van en naar Marseille Airport
 • Een picknick aan de rivier
 • Wijnproeverij 
 • Excursies en uitstapjes
 • Vervoer schildermaterialen

Al onze reizen zijn exclusief:

 • Uit-en thuisservice in Nederland (dit verzorgen wij zelf tegen kleine meerprijs)

 • Schildermaterialen

 • Persoonlijke uitgaven (zoals aankopen op de markt, koffie op terrasjes en het vliegveld e.d.)

 • Reis- en annuleringsverzekering

De reis samengevat

Klimaat: Mediterraans

8 dagen

Zonuren: >2760

Reisdata:

10 juni t/m 17 juni - €1550 - Last minute

17 juni t/m 24 juni - €1750

O.b.v. All-inclusive

Groep: max. 5 personen

Reserveer uw plek hier online

Bent u enthousiast geworden? Reserveer dan nu uw plekje. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over deze vakantie? Bel dan naar 06-37373564 of stuur een bericht via onderstaande.

''Na mee dan 30 jaar vakanties weten wij de meest schilderachtige plekken te vinden!''

Klantenservice
Contact

Maijweg 68

5211 AD 's-Hertogenbosch

Mail ons: vivrevakanties@gmail.com

Bel ons 0624123564

(09:00 - 21:00 bereikbaar)

KvK ; TAN / Vivrevakanties17258589

Vragen of boekingen? Bel naar 06-24123564
Vivre Vakanties © 2019