De Provence, Zuid-Frankrijk

Wij komen al meer dan 30 jaar in de Provence. De streek van de lavendel, 's werelds beste wijn en meer dan 2760 zonuren per jaar.
1/36

Klimaat: Mediterraans

8 dagen

Zonuren: >2760

Reisdata: gehele jaar door

Een streek voor levensgenieters

Wat maakt de Provence zo bijzonder en geliefd? De schoonheid en afwisseling van het landschap, historische steden, levendige dorpjes met gezellige pleintjes en terrasjes beschaduwd door platanen, markten met de kleuren en smaken van Zuid-Frankrijk, de Mont Ventoux, Gorge du Verdon en de Luberon met zijn okeren bergruggen.

 

En niet te vergeten het heerlijke mediterrane klimaat. Het voorjaar dat zich al in februari aankondigt in de vorm van de bloeiende amandelbomen en de mimosa en een verwarmende voorjaarszon. De heerlijk zachte temperaturen in het najaar waardoor u soms nog tot in november buiten kunt eten.


En natuurlijk het Provençaalse leven waar het leven gevierd wordt. Pas de soucis, doucement. Geen gehaast. Hier wordt de tijd genomen voor de maaltijden, de siësta, de feesten, de zondagsrust. Wat vandaag niet afkomt, komt morgen wel.

Rijke geschiedenis

 

Tijdens de vakantie zal u vaak herinnerd worden aan de rijke geschiedenis die de Provence bezit. Rond 500 v. Chr. zetten de Grieken voet aan land die o.a. Marseille, de oudste stad van Frankrijk, stichtten en de wijnbouw en olijventeelt meebrachten.

Daarna kwamen de Romeinen die hun sporen achter lieten in de vorm van aquaducten (pont du Gard) en amphitheaters (bijv. in Orange, Vaison-la-Romaine).

En niet te vergeten; Willem van Oranje is er een tijdje neergestreken, die een tijdje aan het hoofd stond van het vorstendom Orange. Dit zijn allemaal bijzondere plekken die we tijdens uw verblijf kunnen bezoeken.

 

Na meer dan 30 jaar vakanties in deze omgevingkunnen wij u de mooiste plekken  laten zien en u er alles over te vertellen. Gaat u liever zelfstandig op pad? Wij geven u een kaart mee met alle bezienswaardigheden uit de omgeving.

Bekijk hier onze vertrekdata en de tarieven

Bent u enthousiast geworden? Bekijk onze reisdata en tarieven voor 2018 en ontdek wanneer u met ons mee kan

Heeft u vragen?

Heeft u mogelijk nog vragen na het bekijken van onze website? Neem dan gerust contact met ons op.

Klantenservice
Contact

Maijweg 68

5211 AD 's-Hertogenbosch

Mail ons: vivrevakanties@gmail.com

Bel ons 0624123564

(09:00 - 21:00 bereikbaar)

KvK ; TAN / Vivrevakanties17258589

Vragen of boekingen? Bel naar 06-24123564
Vivre Vakanties © 2019